Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ποιες γυναίκες και πώς επιδοτούνται με 10.000 - 22.000 ευρώ για δική τους επιχείρηση !



Ξεκίνησε η υποβολή αίτησης για την συμμετοχή στο πρόγραμμα Στήριξης της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας και διαρκεί μέχρι την 29η Μαρτίου 2013.

Παράθυρο σε χιλιάδες άνεργες ή απολυμένες γυναίκες -ηλικίας 18 έως 64 ετών- ανοίγει το ΕΣΠΑ, προκειμένου να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Το ποσό επιδότησης δεν είναι μικρό. Κυμαίνεται από τις 10.000 έως τις 20.000 ευρώ, ενώ αν δημιουργήσουν στην επιχείρηση τους και μία θέση απασχόλησης (δηλαδή προσλάβουν άλλο άνεργο ή απολυμένο) τότε επιδοτούνται με επιπλέον 12.000 ευρώ.

Το σημαντικό είναι ότι το επενδυτικό σχέδιο που θα καταθέσουν επιδοτείται στο 100% του προϋπολογισμού του, αρκεί όπως προαναφέραμε η δαπάνη προϋπολογισμού να είναι της τάξης των 10 με 20 χιλιάδων ευρώ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ έρχεται να στηρίξει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα -αλλά και να δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης- με κονδύλι ύψους 40 εκ ευρώ.

Αφορά τις περιφέρειες Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους από την 1η μέχρι την 29η Μαρτίου 2013 στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΕΦΕΠΑΕ : www.ependyseis.gr, www.ependyseis.gr/mis

ΠΟΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Ελληνίδες, ομογενείς, γυναίκεςπολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να είναι από 18 εως 64 ετών άνεργες, ή απολυμένες, ή απειλούμενες από ανεργία που προσδιορίζονται και συγκεκριμένα όσες:

• έχουν την ιδιότητα της ανέργου, ή έχουν απολυθεί την τελευταία τριετία και βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας, ή
• έχουν κλείσει την ατομική ή προσωπική τους επιχείρηση κατά την τελευταία τριετία, δεν ασκούν άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, ή
• απειλούνται από ανεργία, π.χ. εργαζόμενες σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας ή έχουν υπαχθεί στο άρθρο 99 κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας κλπ.
• Αυτοαπασχολούμενες ασφαλισμένες σε οικείους ασφαλιστικούς φορείς με εισόδημα χαμηλότερο από το εισοδηματικό όριο φτώχειας, όπως αυτό ορίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ

Από τις παραπάνω περιπτώσεις εξαιρούνται απολυμένες γυναίκες, των οποίων η σύμβαση καταγγέλθηκε από υπαιτιότητά τους, καθώς και απολυμένες, των οποίων ο εργοδότης είναι σύζυγος ή συγγενής Α’ βαθμού, εκτός από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες απολύθηκαν λόγω διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης.

Διαδικασία υποβολής «αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα»
Η επενδυτική πρόταση υποβάλλεται υποχρεωτικά με το «Έντυπο Υποβολής», το οποίο παράγεται κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ). Η αίτηση περιλαμβάνει το ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης της επιχείρησης και επέχει την μορφή υπεύθυνης δήλωσης.
Η υποβολή του Εντύπου Υποβολής γίνεται υποχρεωτικά τόσο ηλεκτρονικά όσο και σε έντυπη μορφή (ένα αντίγραφο). Προηγείται η ηλεκτρονική μορφή και ακολουθεί η έντυπη.
Η υποβολή των δικαιολογητικών γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά. Τα δικαιολογητικά σε έντυπη μορφή υποβάλλονται μετά την ένταξη και έως την ημερομηνία που θα ορισθεί στην απόφαση ένταξης.

ΣΟΣ
Κάθε δικαιούχος μπορεί αν υποβάλλει μόνο μία πρόταση. Αν καταθέσει περισσότερες απορρίπτονται ΟΛΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον ΕΦΕΠΑΕ και τους εταίρους του στα τηλέφωνα 210-6985210 και το γραφείο πληροφόρησης της ΕΥΔ ΕΠΑΕ στο τηλ. 8011136300.
Κάθε ενδιαφερόμενη μπορεί να επισκεφθεί και τους παρακάτω δικτυακούς τόπους:
• της ΕΥΔ/ΕΠΑΕ : www.antagonistikotita.gr
• του ΕΦΕΠΑΕ : www.efepae.gr
• του ΕΠΕΑΑ : www.epeaa.gr
www.espa.gr , www.ependyseis.gr/mis

Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μόνο μέσω του δικτυακού τόπου (ιστοσελίδα) του ΠΣΚΕ : www.ependyseis.gr , www.ependyseis.gr/mis

http://www.filenades.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου