Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Καρυδόπιτα με μέλι από τον Στ. Παρλιάρο!



Υλικά για την καρυδόπιτα:
200 γρ. καρύδια
5 αυγά ΒΛΑΧΑΚΗΣ
100 γρ. ζάχαρη Saint Louis
20 γρ. κονιάκ
70 γρ. αμύγδαλο σκόνη
40 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα


Υλικά για το σιρόπι:
200 γρ. ζάχαρη Saint Louis
1 ξυλάκι κανέλας
χυμό από ½ λεμόνι
375 γρ. νερό
100 γρ. μέλι

Υλικά για τη σος σοκολάτας:
200 γρ. κουβερτούρα Nestle dessert
100 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά της Arla
100 γρ. γάλα ΦΑΡΜΑ της ΦΑΓΕ

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν. Απλώνουμε τα καρύδια στην λαμαρίνα του φούρνου (Miele) στους 160ο C για 10-12΄. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα αλέθουμε στο μπλέντερ πολύ λεπτά. Ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη και το αλεύρι. Σταματάμε το xτύπημα και ρίχνουμε μέσα στα xτυπημένα αυγά τα καρύδια και το μείγμα αμυγδαλόσκονης ανακατεύοντας απαλά. Ρίχνουμε την κανέλα και το κονιάκ. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμ. 24 εκ., αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (Miele) στους 170o – 180ο C για 40′. Σιροπιάζουμε όταν η καρυδόπιτα είναι ζεστή και κρύο το σιρόπι ή το ανάποδο.

Εκτέλεση για τη σος
Βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε δυνατή φωτιά ώσπου να πάρουν μια βράση. Ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα στην κουβερτούρα και ομογενοποιούμε.

Εκτέλεση για το σιρόπι:
Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και τον χυμό για 12΄ περίπου. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου