Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Φυσική Ηρεμία



Χαλαρώστε το μυαλό και το σώμα σας καθημερινά με τροφές, ροφήματα και αρώματα που μπορείτε να βρείτε εύκολα και φθηνά στην αγορά.


1. Λεβάντα: αν επιθυμείτε να κοιμάστε σα πουλάκι, τολμήστε τη λεβάντα στο μαξιλάρι σας. Οι ιδιότητές της σαν ηρεμιστικό είναι γνωστές εδώ και αιώνες. Αν αγαπάτε το άρωμά της, μπορείτε να τη βρείτε και σε μορφή λοσιόν για το σώμα, potpourri, κεριά και τσάι.

2. Γλυκοπατάτα: αν είστε στρεσαρισμένες, αντί να το ρίξετε στα γλυκά, προτιμήστε τις γλυκοπατάτες, που είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες και γλυκιά γεύση.

3. Χαμομήλι: αν το σώμα σας βρίσκεται σε υπερένταση, δοκιμάστε να πιείτε χαμομήλι. Αν είστε έγκυος, πρώτα συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

4. Μαύρη σοκολάτα: η κουβερτούρα είναι μία εξαιρετική λύση σε μια έντονα στρεσαρισμένη μέρα, μιας και βοηθάει στο να μειωθεί η παραγωγή της κορτιζόλης. Από την άλλη, τρώγοντας την αγαπημένη μας λιχουδιά, οι ενδορφίνες παίρνουν τα πάνω τους και η καλή μας διάθεση ανεβαίνει.

5. Γάλα: αν και δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά το γιατί το ζεστό γάλα μας καλμάρει, μία περισσότερο συναισθηματική προσέγγιση λέει ότι πολλοί άνθρωποι χαλαρώνουν με το γάλα γιατί τους φέρνει στο μυαλό ήρεμες, παιδικές μνήμες.


http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου