Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Φοντάν σοκολάτας με Baileys




Το λικέρ δίνει μια άλλη διάσταση σε αυτό το κρεμώδες σοκολατένιο γλυκό.

Υλικά

395 γραμμάρια ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
100 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
255 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι γλυκόζης
150 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
60 ml Baileys Original Irish Cream λικέρ

Εκτέλεση

1. Αλείψτε με λιωμένο βούτυρο μια τετράγωνη φόρμα διαστάσεων 20 x 20 εκατοσ. Στώστε τη βάση της φόρμας και τα πλαϊνά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος αφήνοντάς το λίγο να προεξέχει.
2. Αναμείξτε το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το σιρόπι γλυκόζης σε ένα βαθύ τηγάνι. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 3 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
3. Αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 10-15 λεπτά μέχρι το μείγμα να πήξει, να πάρει ένα χρώμα καραμέλας και να μένει στις πλευρές του τηγανιού. Αφαιρέστε από το μάτι της κουζίνας.
4. Προσθέστε τη σοκολάτα και το λικέρ και ανακατέχτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να είναι ομοιογενές.
5. Χύστε το στην έτοιμη φόρμα και ισιώστε την επιφάνεια. Αφήστε το 1 ώρα να κρυώσει στον πάγκο της κουζίνας σας, καλύψτε με διαφανή μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
6. Σηκώνοντας το αντικολλητικό χαρτί που προεξέχει, αφαιρέστε το φοντάν σας από τη φόρμα και με ένα μαχαίρι κόψτε το σε 16 ίσα μέρη.

το είδαμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου