Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ρολό με σοκολάτα και καρύδια



Μια τέτοια κρύα ημέρα σαν την σημερινή εκτός από μια ζεστή σουπίτσα, ο οργανισμός χρειάζεται και μια γλυκιά τονωτική ένεση. Τι λέτε λοιπόν για ένα τραγανό ρολό με σοκολάτα και καρύδια; 

Υλικά: 

1 πακέτο Φύλλο Κρούστας 
100 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη 
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη 
2 κουτ. του γλυκού κανέλα 
160 γρ. βούτυρο λιωμένο 
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα 

Για τη γέμιση: 

500 γρ. κουβερτούρα 
160 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη 
1 1/3 φλιτζάνι μπισκότα πτι μπερ τριμμένα 
ξύσμα από 2 πορτοκάλια 

Εκτέλεση 

Σε πρώτο στάδιο ετοιμάζετε τη γέμιση. Ψιλοκόβετε την κουβερτούρα σε όσο γίνεται μικρότερα κομμάτια. Ανακατεύετε σε ένα μπολ την κουβερτούρα με την καρυδόψιχα,τα μπισκότα και το ξύσμα των πορτοκαλιών. Εν συνεχεία προχωράτε στο στήσιμο του ρολό. 

Απλώνετε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας. Βουτυρώνετε τα μισά φύλλα και τα βάζετε το ένα επάνω στο άλλο, πασπαλίζοντας ενδιάμεσα το μείγμα της καλοτριμμένης καρυδόψιχας, της ζάχαρης και της κανέλας. Βάζετε τη μισή γέμιση κατά μήκος των φύλλων, αφήνοντας δύο δάκτυλα κενό από τα άκρα. 

Γυρίστε το φύλλο δεξιά και αριστερά που περισσεύει πάνω από τη γέμιση. Τυλίξτε σε ρολό. Αλείφετε την άκρη του φύλλου με λίγο βούτυρο για να κολλήσει. 

Βάζετε τα δύο κομμάτια ρολό σε ένα ρηχό ταψί με την ένωση των φύλλων προς τα κάτω, τα αλείφετε με βούτυρο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να αποκτήσουν χρυσόξανθο χρώμα. Όταν ψηθούν, τα αφήνετε να κρυώσουν για να σταθεροποιηθεί η γέμιση. Τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη, τα κόβετε σε φέτες και τα σερβίρετε.

το είδαμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου